אתר אינטרנט הוא כמו בית

הדימוי של אתר אינטרנט כבית עלה בראשי לפני כמה חודשים. מאז נתקלתי באנשים נוספים שחשבו על הדימוי הזה, הן בעבודה והן בפוסט מעניין של אברהם קורנפלד. אני חושב שהדימוי הזה מוצלח מפני שללקוחות ולמעצבים יש נטיה לקפוץ לשלב העיצוב של האתר, ולהזניח את המחשבה על מטרתו של האתר ועל איכות הבניה שלו. אתר הוא דבר שעומד לאורך זמן, ולכן חשוב שהוא יבנה כמו שצריך. הנה כמה הקבלות בין בית לאתר שחשבתי עליהן:

אתר שנבנה בצורה גרועה, חושף את יסודותיו הרעועים

בלי לדבר על עיצוב, בואו נדבר על אתר מתפקד, אתר עומד, אתר שעובד. יש כל כך הרבה דוגמאות לאתרי אינטרנט שחושפים עבודה לא מקצועית:

  • האתר "מתפרק" כשעוברים לדפדפן אחר
  • האתר נראה מוזר כשמנסים לצפות בו במסך קטן / גדול
  • האתר איטי

אתר צריך לתחזק

אתר אינו רק נכס, הוא גם הוצאה. אנחנו משלמים "מס ארנונה" כדי לאחסן את האתר שלנו ברשת, וכדי לשמור על שם הדומיין של האתר. בנוסף, כמו בתים אמיתיים, אף אתר אינטרנט אינו מושלם. תמיד יש מה לשפר, תקלות או תכנים שצריך לתקן. לשם כך מומלץ להעזר בשירותיו של איש מקצוע, שידע לגבות את האתר שלכם ולתקן כל תקלה שתתעורר.

בנוסף, אתר שלא מרעננים בתוכן חדש, מעלה אבק; האם תרצו להכנס לבית שלא נגעה בו יד אדם כמה חודשים? כבר בשלב של בניית האתר צריך לחשוב על התכנים: כל כמה זמן הם יעודכנו? מי יכתוב אותם וכו'.

אתר נבנה מתוך מחשבה על מי שהולך להשתמש בו

לאנשים יש נטיה להתרשם מאוד מאתרי פלאש ראוותניים, אך הם שוכחים שאתר נועד, בסופו של דבר, לשמש את המבקרים בו. כאן צריך לשאול את השאלה: מי הולך להשתמש באתר? יש בית שמתאים למשפחה עם ילדים, ויש בית שמתאים לאספני אמנות. שני קהלי יעד שונים לגמרי.

לא רק העיצוב הולך להיות מושפע משאלה זו, אלא גם השימושיות ומבנה האתר. חישבו לרגע: כמה זמן תשארו באתר שימושי, "סטנדרטי" עם תוכן שמעניין אתכם? כמה זמן תשארו באתר "מהמם" ויזואלית, אך שאינכם מבינים מה צריך לעשות בו?

לא תתן לאדם שאינו אדריכל לבנות את הבית שלך

בניית אתרים הפך להיות מקצוע של סטודנטים, תלמידי תיכון, מעצבים גרפיים וכו'. כל אדם שאינו מתייחס לבניית אתרים כמקצוע העיקרי שלו - סופו שיעשה לך עבודה חלטוריסטית. האתר שתבנה לעצמך מייצג את התדמית שלך ברשת; האם זה רעיון טוב להפקיד את המלאכה הזו בידי מישהו שאינו איש מקצוע? האם בוני אתרים במשרה חלקית מודעים למגוון הגישות, השיקולים, הטכניקות, החידושים הטכנולוגיים, שנוגעים לבניית אתר, כמו בונה אתרים במשרה מלאה? האם הם שולטים במלאכה זו כראוי? כמה ניסיון ותובנות הם יכולים להביא לעבודה שהם עושים?

בונה אתרים צריך להבין גם בעיצוב וגם בהנדסה

-כמו אדריכל.

אתרים רבים נופלים בין הכסאות. המעצב חושב על דפוס, והוא יוצר בפוטושופ אתר שנראה כך. המתכנת מקבל את העיצוב ומתרגם אותו כמות שהוא לדפי אינטרנט. התוצאה: אתר שנראה כמו פלייר ואי אפשר להשתמש בו.

בונה אתרים שמבין גם בעיצוב וגם בתכנות, יכול להביא איכויות אחרות לאתר. הוא יודע שלא כל המסכים באותו הגודל, שאתר אינטרנט הוא מדיום אינטראקטיבי ולא סטטי, ושעיצוב צריך להיות גם יפה, גם שימושי, וגם קל משקל.

תגיות:, ,

תגובות

נעול לתגובות.