לכאורה וויקס הוא פתרון זול ופשוט שמאפשר לכל אחד לבנות אתר. אז למה עדיין בונים אתרים באופן אחר כיום? נמנה כאן 5 חסרונות של מערכת וויקס שיעשו לכם קצת סדר.
מאמרים
מה זה וורדפרס בכלל?
וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן קלה לשימוש, הכתובה בקוד פתוח, ובעלת קהילה גדולה ופעילה של מפתחים ומשתמשים. המערכת מבוססת על תבניות שקובעות את מראה האתר ואופן העדכון שלו.
למה בוני האתרים לא אוהבים את חוק הנגישות?
חוק נגישות האתרים הישראלי ייכנס לתוקפו באוקטובר 2017. בעוד שהמטרה של החוק מבורכת, קשה ויקר ליישם את החוק במלואו – מה שמרתיע את בוני האתרים ואת בעלי האתרים.
קונים פונט רשת מפונטביט? שני דברים שכדאי לבקש
פונטביט היא אחת מחברות הפונטים הגדולות בארץ. בעת הזמנת פונטי רשת לאתר שלכם, כדאי לבקש שני דברים שישדרגו את מראה הפונט.
הנחיות ברורות (יותר) לבדיקת נגישות
אחת ההנחיות להנגשת האתר לפי חוק נגישות האתרים היא לעבור על טופס בדיקות נגישות לאתר אינטרנט, שניתן למצוא באתר משרד המשפטים. הטקסט שבקובץ קשה לקריאה, גם בגלל פורמט האקסל וגם מפני שהוא מתורגם מאנגלית. לפניכם הגרסה המוגהת והקריאה יותר של הקובץ.
רשמים מכנס הנגישות – יוני 2014
נכחתי בכנס נגישות באינטרנט שהתקיים ב-10.6.14 באוניברסיטה הפתוחה ברעננה. זו היתה הזדמנות לשמוע עצות פרקטיות בנוגע להנגשת אתרים. בפוסט זה אשתף כמה תובנות שגיבשתי בכנס.
תוכן כבסיס לאתר מוצלח
התוכן הוא העיקר של כל אתר אינטרנט. ישנם מעצבי אתרים וגם לקוחות שחושבים שניתן לעצב אתר גם ללא תוכן, או עם תוכן מדומה. אני מאמין שעיצוב ללא תוכן פוגם באספקטים רבים של האתר: מראה האתר, נוחות השימוש בו וניהול התכנים.
5 דברים שאפשר לעשות ב-css אם לא תומכים ב-ie7
סקרנו בעבר את הדברים שאפשר לעשות ב-css, בהנחה שאקספלורר 6 עבר מהעולם. אמנם אקספלורר 7 לא מת רשמית, אך אחוזי השימוש בו נמוכים ביותר. מה אפשר לעשות אם מסירים את התמיכה באקספלורר 7?
מחשבות על חוק הנגישות
לפני מספר שבועות נכנס לתוקפו חוק הנגישות, שעורר סערה בקרב בוני האתרים בארץ. בתור בונה אתרים שאינו מומחה לנגישות, ברצוני להתייחס לכמה טענות של התומכים בחוק
4 כללים שיכולים ליעל את ה-css שלכם
בפוסט הזה ריכזתי כמה כללי css שאפשר להסתדר גם בלעדיהם, אך כשיודעים אותם, אפשר לחסוך כמה שורות קוד והגדרות כפולות.